lördag 16 maj 2015

Food trucks och kvällsmarknad

I Vancouver finns ett trettiotal food trucks som tävlar om de bästa platserna i centrum under lunchruschen. På kvällarna kan de vara på olika evenemang och igår var en stor del av dem i North Van, där Lotta och Rob bor, på skeppsvarvets kvällsmarknad. Med food trucks menar jag inte en kärra som säljer varm korv eller smörgåsar utan dessa är fullständiga restaurangkök på hjul. Det är en häftig samling dofter när tjugo trucks står på rad. Kinesiskt, koreanskt, indiskt, caribbean, crepes, grilled cheese, bbq, tacos, glass, creme brulée och lika mycket till.

Vi gick från truck till truck och slutade med en samling mat bestående av en vegecurry, en cheese melt, en sats batatfranskisar, en bacon crepe och en beef brisket brioche burger. Och var sin glass till efterrätt förstås. Som att gå på fem restauranger på en gång!

Förutom maten fanns där också ett live musik, ballonger och små stånd som sålde grönsaker, kakor, konstverk, väskor, smycken och lönnsirap. Från det sista köpte jag lite grejer åt dem som väntar på oss där hemma. En vecka till får de vänta. Under tiden skall vi gå på rodeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar