söndag 30 november 2014

Lillajul utan program

Huh, vad det ryms i ett oplanerat veckoslut. Hela familjen har varit hemma och vi har inte haft något fastslaget program. På lördagen besökte jag och Ian kusin Viktors dagis på julbazar. Där fick man rida på fasters häst, äta pepparkakor och köpa smaskiga bakverk. Metet missade vi och ni skulle ha sett Ians min när vi skulle gå till metet och det just hade tagit slut. Stora ögon och läppdarr. Men som tur är han liten och besvikelser går att kompensera. Det blev eget mete när vi kom hem. På kroken fastnade en muminask med två bitar fudge i, som vi just köpt på bazaren, en mellanmålssmoothie och en bok, som jag köpt på Ikea för länge sen men bara inte kommit på att ge åt honom ännu.


 



Annat som rymmats in i detta sköna veckoslut är matlagning i lugn och ro, lite brädspel och sen idag har programmet bestått av de olika skedena av att laga pepparkakshus. De tre delarna av pepparkaksdegen som stuvats undan i frysen kom väl till pass.

Och mitt i allting fick vi dessutom finaste Momi på besök. Hon hade träffat tomten och kom med julkalendrarna och de är något de! Få se om de fastnar på bild imorgon när första luckan skall öppnas.

Honungmarinerade rotsaker i ugnen, ugnslax och gurksås. Enkelt och supergott!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar