fredag 23 januari 2015

Nya vindar

Den här veckan har fört med sig lite ändringar i min vardag. För det första inledde jag på måndagen en "arkiherkkulakko" (en vardagsgodsaksstrejk, ett monsterord, därför tänker jag köra med det finska som i och för sig innehåller flera k:n än något ord borde få innehålla). Det är inte första gången men jag måste alltid emellanåt köra en avgiftning när det kommer till godsaker. Det känns som vanligt både skönt och tungt, jag har grymt sötsug men jag är hemskt nöjd med att det redan gått 4 1/2 dag utan problem. Den här sortens godisstrejk är ett intressant test för självdisciplinen i och med att det är tillåtet att avvika i situationer som inte klassas som vardag. Idag tänkte jag kanske avvika för första gången då jag får syster på kaffebesök och jag tänkte prova en färdig Chocolate Chip Scone Mix som jag fick i min julsocka.

Den andra förändringen är lite mer betydelsefull. Jag råkade i en diskussion om framtids- och arbetsplaner med vår försäljningschef på Blingo kick offen i helgen. Och efter att ha funderat på erbjudandet jag fick kom vi överens om att jag skulle börja hjälpa till lite här och där med en flexibel arbetstid på ca 10 timmar i veckan. Iik, jobb! Känns lite nervöst men ganska bra att komma åt att göra något lite annorlunda än bara hushåll och barnskötsel då och då. Hur jag skall få tiden att räcka till får vi se, men jag får väl utveckla ett system. 

Undra alltså binte om inläggen kommer lite mer sällan en tid framöver. Min datortid kommer att gå åt till annat. Jag hoppas ändå att inte behöva gallra bort bloggen helt och hållet. Den har blivit ett välbehövt utlopp för alla möjliga tankar och funderingar som snurrar omkring i mitt huvud och ett sätt att dela med mig av min vardag som de här två jag delar den med, inte kommer att minnas när de blir äldre.

Håll tummarna för mig!

3 kommentarer:

 1. Vi har inlett arkiherkkulakko vi med, andra veckan på gångs. Eller för oss gäller det vardagar, på veckoslut är det tillåtet att äta godsaker och godis, i rimlig mängd. Det är riktigt skönt att ha tillbaka vardagen utan sötsaker hela tiden.
  Låter kul med annat jobb än hemmajobbet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, fast jag blev genast straffad av min kropp för att jag vägrade den socker. En vecka hann jag vara utan och så gav den mig spysjuka. Så sika! Men jag tror nog den tackar i det långa loppet ;)

   Radera
 2. Oj Grattis för jobbet!!! 10h i veckan låter så passligt, skönt och ändå tillräckligt för att kännas som jobb. Blir spännande att höra hur det känns!

  SvaraRadera