fredag 6 mars 2015

Två mulna dagar

Det har inte blivit mycket skrivet den här veckan. Robi var på arbetsresa från måndag till onsdag och förvånansvärt nog, hade jag fullt upp. Men det betyder inte att vi inte gjort saker.

På måndagen hade jag och Ian en tumisdag. Vi slängde lillasyster till Grandma och åkte iväg till Högholmen. Det är så lätt att vara på tumis med Ian, inget gnäll, inga protester, bara en nöjd och glad pojke. Och högholmen är nog varje vårs måste. Katterna var pigga och promenerade omkring, björnarna hade vaknat och en mulen måndag morgon var högholmen nästan tom på besökare.
Inga björnar syntes till när vi kom till björninhägnaden, men eftersom vi var hungriga gick vi in i restaurang Karhu, som hade stora fönster in i björnburen, för lite knackisar och franskisar. När vi suttit där i kanske 20 minuter fick vi sällskap av två lurviga typer.Men trots alla exotiska sevärdheter var parken ändå en vinnare. Här måste vi stanna en god stund.Idag var en ny mulen dag och igen var det dags att gå ut i det sköna just-och-just-plusgradiga vårvädret. Den här gången var lillasyster med. Hon har inte varit ute så mycket på vintern för hon har inte varit särskilt förtjust. Men idag var det roligt. Hon hade på sig en vårhalare och kurabyxor, mycket lättare att röra sig än i den tjocka vinterdräkten. Ians cykelhjälm hade gått och blivit liten under vintern, så han fick ta sin skrinningshjälm istället. Snart är det nog dags att prova cykeln utan stödhjul. Nu får vårsolen komma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar